U trendu

Veselinović citirao Selimovića: Nada je jača od iskustva

BEOGRAD – Trener fudbalera Čukaričkog Aleksandar Veselinović, pred meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Banantsa na svom terenu, rekao je da oba tima imaju pođednake šanse za prolaz dalje i da će utakmica biti neizvesna.

„Momci su vredno radili i ja sam zadovoljan odnosom i radom igrača. Sutra treba da se pokažemo u dobrom svetlu. Ekipa se malo razlikuje od prošlogodišnje, ali želja mi je da sutra igrom posaljemo poruku tribinama. Igramo protiv kvalitetne i iskusne ekipe, koja godinama igra evropsko takmičenje, ima bivše i sadašnje A reprezntativce Jermenije, uz dosta stranaca“, rekao je Veselinović novinarima na konferenciji za medije.

On je dodao da je plan Čukaričkog da utakmicu usmeru u pravcu koji odgovara ekipi sa Banovog brda.

„Naglašavam da je Banants iskusna ekipa, a s druge strane je naša mladost i motiv. Iskoristiću misao Meše Selimovića iz Tvrđave „Nada je jača od iskustva“. Siguran sam da će momci dati sve od sebe da se predstavimo u najboljem svetlu“.

Veselinvić je istakao da će mu biti zadovoljstvo ako Čukarički dobrim rezultatima u Evropi doprinese srpskom fudbalu.

Upitan kojim bi rezultatom bio zadovoljan posle prvog meča, Veselinović nije hteo želje ili bilo šta da obećava.

„Siguran sam da nas očekuje neizvesna utakmica. Prvo poluvreme je sutra na našem stadionu, a drugo u Jerevanu. Biće izazov svih 200 minuta koji nas očekuju. Svaki rezultat je aktivan i poslednjim zviždukom u Jerevanu će se rešiti. Moramo da budemo profesionalni, koncentrisani i obazrivi, a ne bahati. Moramo da poštujemo svakog protivnika. Sa druge strane, treba da iskoristimo naš kvalitet. Ne bih previše da obećavam“, rekao je Veselinović.

On je dodao i da ekipa Banantsa ne podseća na istočnoevropski, odnosno postsovjetski fudbalski tim, već da forsira fudbal koji se igra na Prinejskom poluostrvu.

Prvi meč između Čukaričkog i Banantsa igra se sutra na Banovom brdu od 20.30.

(Tanjug)

Napišite komentar