U trendu

Vladimir Jovanović novi trener Cibone

 Srpski trener Vladimir Jovanović novi je trener Cibone, saopštio je danas zagrebački košarkaški klub.
Jovanović je potpisao ugovor na dve i po sezone.

„Jako mi je drago što sam dobio priliku da radim ovde. Svestan sam istorije kluba i koliko je trofeja u vitrinama, koliko je vrhunskih igrača ovaj klub iznedrio. Sve to će za mene biti motiv da ostvarim maksimum i da ostvarim sve rezultate koje smo postavili“, rekao je Jovanović na predstavljanju.

On je naveo da je jedan od najvećih motiva njegovog dolaska u hrvatski klub i prilika za rad sa mladim igračima.

„Želim da zahvalim bivšem treneru koji je ostavio ekipu u dobrom stanju i dobrom raspoloženju posle dve pobede. Nadam se da ću nastaviti s dobrim radom. Moja ambicija je da donesem još neki trofej za Cibonu, a i da pomognem razvoju mladih igrača. Apsolutno sam upoznat s njihovim kvalitetima i ima prostora za napredak“, dodao je on.

Jovanović je od 2012. godine u FMP-u radio kao pomoćni trener, a prvi tim predvodio je od leta 2017. do prošlog decembra. Pomoćni trener košarkaške reprezentacije Srbije je od 2019. godine.

On je sa ekipom radio sinoć i jutros na treningu, a na klupi Cibone debitovaće u sredu u četvrtfinalu Kupa protiv ekipe Adria Oil Škrljevo.

Jovanović je rekao da je stekao dobar utisak i da se ekipa najozbiljnije priprema za predstojeću utakmicu, pošto su važni i prvenstvo i Kup Hrvatske.

„S velikom dozom spremnosti izlazimo na teren i borićemo se za svaki trofej. Sigurno smo kvalitetnija ekipa, ali da bismo to pokazali moramo biti odgovorni. Malo je vremena za neku ocenu. Zasad su momci dobro trenirali i nadam se da će tako ostati. Nije moguće u kratkom vremenskom periodu napraviti značajne promene“, naveo je.

„Borba za trofeje je uvijek imperativ kad je Cibona u pitanju. Daćemo sve od sebe da to uradimo“, dodao je srpski trener.

Na konstataciju da je došao u temperamentnu sredinu i pitanje kakva će biti Cibona, Jovanović je rekao da misli da će to biti dobar spoj.

„Očekujem Cibonu koja će igrati brzo, agresivno, ‘fajtersku’ košarku, da se ne sklanja nikome sa terena. To nam dozvoljava mladost koju imamo i iskustvo koje imamo u ekipi. Mislim da možemo biti idealan spoj“, rekao je on.

Sportski direktor Cibone Marin Rozić rekao je da je uprava kluba procenila da je Jovanović u ovom trenutku najbolje rešenje.

„Na temelju toga što je napravio s FMP-om, koji je mahom imao mlade igrače koje je podigao na novi nivo, a oni su otišli da igraju na još višem nivou, prepoznali smo tu energiju i znanje da se bavi mladim igračima. Uveren sam da je za nas on najbolje rešenje“, naveo je Rozić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.