U trendu

Vlasnik bivše Steaue: Hoću stadion sa 100.000 mesta

BUKUREŠT – Kontroverzni vlasnik rumunske fudbalske ekipe FCSB, nekadašnje Steaue, Georgi Điđi Bekali, kaže da bi voleo da izgradi stadion sa 100.000 mesta, koji bi bio najveći na Balkanu, ali i u Evropi.

Na Balkanu najveći kapacitet ima Nacionalna arena u Bukureštu koja zvanično prima 55.634 gledaoca, a neznatno manji kapacitet ima stadion „Rajko Mitić“ na kom nastupa fudbalski šampion Srbije Crvena zvezda – 55.538 mesta.

Ukoliko bi se ostvarila Bekalijeva ideja, taj objekat nadmašio bi Barselonin Kamp nou (99.354) i postao najveći stadion u Evropi.

„Znate šta mi je palo na pamet? Da uđemo u grupnu fazu Lige šampiona i napravimo stadion od 100.000 mesta. Kod FCSB to više ne može sa 50.000. Na Ligu šampiona bi došlo 400.000 ljudi. Imam gde da ga sagradim, samo ako se plasiramo u Ligu šampiona. Uzmimo odatle 40-50 miliona evra“, izjavio je Bekali u emisiji Ora exacta in sport.

Fudbaleri FCSB poslednji put su u Ligi šampiona nastupali i sezoni 2013/14 i tada su u konkurenciji sa Čelsijem Šalkeom i Bazelom zauzeli poslednje mesto u grupi sa osvojena tri boda.

Rumunski velikan sutra uveče će na Nacionalnoj areni u Bukureštu dočekati norveški Viking u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar