U trendu

Živković i Radonjić: Napravićemo dobar rezultat na SP

MANAMA – Čvrsto verujemo da ova generacija srpskih fudbalera ima sve moguće preduslove da na Svetskom prvenstvu u Kataru napravi veliki rezultat, izjavili su danas srpski reprezentativci Andrija Živković i Nemanja Radonjić.

Srpski reprezentativci se trenutno nalaze u Manami gde će u petak odigrati prijateljski meč sa Bahreinom. Naši reprezentativci će dan kasnije otputovati u Dohu gde će se nastaviti pripreme za SP.

„Sećam se kako su Grci doživeli osvajanje Evropskog prvenstva 2004. godine. Ne mogu ni da zamislim šta bi se u sličnoj situaciji dogodilo u Srbiji. To bi bio pakao. Sličnog smo mentaliteta, ali bi kod nas bila još veća euforija. Sjajna smo grupa, igramo odličan fudbal i zaslužujemo da budemo na najvećoj smotri svetskog fudbala. A kad smo vevj tamo, hajde da napravimo čudo“, rekao je Živković, preneo je zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je dodao da bi voleo da Srbija osvoji Mundijal. Živković je sa reprezentacijom Srbije trijumfovao na Svetskom prvenstvu za omladince 2015. godine.

Fudbaler Torina Nemanja Radonjić je jedan od 11 momaka iz italijanske Serije A koji će na SP u Kataru braniti boje naše reprezentacije.

„Često sam ovih dana pričao sa klupskim drugovima iz Torina na temu Mundijala. Vlašiću nikako nije jasno kako to da uvek imamo fenomenalne igrače, a nikada ništa nismo napravili na velikom takmičenju. Možda je sada pravi trenutak. Rikardo Rodrigez je jedan od najiskusnijih u reprezentaciji Švajcarske, moguće je da ćemo biti direktni rivali na terenu. Šalio sam se njim, rekao sam mu da je gotov. Priznao mi je da ne voli da igra protiv mene ni na treningu. Cenim ga kao igrača, ima odličnu tehniku za jednog defanzivca, ume da iznese loptu i često u Torinu gradimo akcije koje počinju od njega“, rekao je Radonjić, koji je istakao da u reprezentaciji Srbije vlada odlična atmosfera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.