U trendu

Zvezda bez Rikardinja u Pragu, igrači veruju u prolaz

Fudbaleri Crvene zvezde sa mnogo optimizma otputovali su u Prag na revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Sparte, ali poručuju da, uprkos prednosti od 2:0, ništa nije gotovo.

Trener Vladan Milojević na put je poveo 19 igrača, a jedina novost je izostanak Brazilca Rikardinja, koji za sada, blago rečeno, nije opravdanja očekivanja.

„Pokazali smo da možemo da odigramo veoma dobro, međutim sada moramo to da potvrdimo. Zbog toga ne smemo da dozvolimo popuštanje u koncentraciji nijednog trenutka. Bitno je da sačuvamo fokus na detalje jer mogu da budu veoma važni. Sparta je ozbiljan tim i moraćemo puno da se potrudimo da prođemo dalje“, izjavio je uoči puta Mičel Donald, kapiten u prvom emču.

Damjan Le Talek očekuje da Zvezda ponovi sjajnu partiju iz prvog meča.

„Ekipa se diže iz meča u meč i zato je bitno da opet odigramo dobro, naročito jer će i Sparta dati maksimum da prođe dalje. Veoma smo oprezni, ali i motivisani da krunišemo dobru igru iz prvog meča“, istakao je Francuz.

Mladi Srđan Babić posle odličnog debija protiv Rada na Banjici pojačava konkurenciju u defanzivi.

„Konkurencija je jaka, ali to je dobro jer doprinosi boljoj igri. Svi se trudimo da Zvezda pobeđuje i to se primećuje. Očekujem da će nas Sparta apasti, ali i da imamo kvalitet da se odupremo i prođemo u narednu rundu“, poručio je Babić.

Revanš utakmica između Sparte i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.