Zvezda odbila Partizanovih 1.000 ulaznica za derbi

Košarkaški klub Crvena zvezda zahvalio je danas Partizanu na ponudjenih 1.000 ulaznica za predstojeći derbi, ali je istakao da ne može da učestvuje u prodaji niti kupovini tih ulaznica jer bi prekršio „osnovne i najvažnije propozicije ABA lige“.

Partizan u nedelju u Beogradskoj areni dočekuje Zvezdu, a crno-beli su kao domaćini namenili i kontigent od 1.000 ulaznica za navijače najvećeg rivala što nije bio slučaj prethodnih godina kada su se iz bezbednosnih razloga karte prodavale samo navijačima domaće ekipe.

„Naše sportske rivale podsećamo ovom prilikom da smo zajednički i jednoglasno izglasali na Skupštini ABA lige tokom leta i član 3.10 propozicija u kome se jasno navodi ‘da se svim klubovima ABA lige zabranjuje organizovano vodjenje navijača na gostujuće utakmice'“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Crvena zvezda je istakla da očekuje potpuno poštovanje propozicija.

„To znači da je neophodno da nam se obezbedi minimum 10 karata za menadžment kluba, kao i da utakmica protekne u sportskoj atmosferi, potpuno u skladu sa propozicijama ABA lige“, dodaje se u saopštenju.

„Kao klub koji nikada nije ni uveo praksu derbija bez gostujućih navijača, Crvena zvezda ne može da utiče na eventualnu odluku našeg rivala da li će kontigent od navedenih 1.000 karata pustiti u slobodnu prodaju ili ne, za sektor koji je eventualno namenio navijačima Crvene zvezde, vodeći računa o potencijalnim bezbednosnim izazovima“, zaključuje se u saopštenju Zvezde.

Utakmica sedmog kola ABA lige izmedju košarkaša Partizana i Crvene zvezde igra se u nedelju od 20.00 u Beogradskoj areni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.