najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Avion “Er Srbije” za Njujork dobio ime

Avion “Er Srbije” na letu ka Njujorku gotovo izvesno će nostiti ime našeg slavnog naučnika Nikole Tesle, piše beogradska štampa.

Štampa navodi da je odluka da se letelica “erbas A330” koja će se otisnuti put Amerike 23. juna, nazove po našem najvećem naučniku pala je upravo zbog njegovih bliskih veza s tim američkim gradom, gde je i umro 7. januara 1943. godine.

“Iako program Er Srbije ‘Žive legende sprske nacionalne avio-kompanije’ , ne predviđa da se avionima daju imena ljudi koji nisu više s nama, sasvim je izvesno da će se najveći avion u floti Er Srbije nazvati po našem najvećem naučniku. Velika je i simbolika u tome, jer život i bogat naučni rad Nikole Tesle povezao je ovo područje s Njujorkom, baš kao što će i taj avion ponovo, posle skoro četvrt veka, povezati glavni grad Srbije i taj grad. Simbolika je višestruka, Tesla je najveći naučnik, a ‘erbas’ koji će nositi njegove ime je pravi div u floti, a Tesla je neprolazan i njegova dela i dostignuća su vremenska”, rekao je izvor za beogradske medije.

Letelica tog tipa prvi je širokotrupni avion za redovni interkontinentalni saobraćaj između Balkana i Amerike, Beograda i Njujorka.

Avion ima 254 sedišta u ekonomskoj i biznis klasi, a može da primi 10 tona robe po letu.

Promotivna cena karte do Njujorka je 440 evra.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike