U trendu

Božić posetio Međunarodni prehrambeni sajam „Tuttofood“

NOVI SAD – Najvažniji deo nastupa Razvojnog centra Vojvodine na ovogodišnjem Međunarodnom prehrambenom sajmu „Tutofood“ u Milanu je organska proizvodnja, izjavio je danas pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić,

Na sajmu je predstavljeno sedam kompanija iz Vojvodine koje proizvode organsku hranu.

„Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ulaže velike napore da svojim programskim subvencijama unapredi poljoprivredu na ovim prostorima, a samim tim i organsku proizvodnju, i da na taj način podstakne male proizvođače da pospeše svoje poslovanje“, istakao je Božić nakon obilaska Sajma.

Međunarodni prehrambeni sajam održava se zajedno sa sajamskom izložbom „HostMilano“, vodećom svetskom manifestacijom koja je posvećena tehnologijama i rešenjima za ugostiteljstvo.

Oba nastupa naših kompanija na ovom sajmu u Milanu realizuju se u okviru Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima, koji su 2017. godine potpisali Pokrajinska vlada, gradovi Novi Sad, Pančevo, Sombor, Subotica, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Vršac i Kikinda, opštine Pećinci i Bečej, Privredna komora Vojvodine, kao i Razvojna agencija Vojvodine, koja je organizator sajamskih nastupa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.