U trendu

Čen Bo: Uverena sam da će u budućnosti biti još zajedničkih projekata

BEOGRAD/NOVI SAD – Ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo izjavila je danas Tanjugu da je izgradnja brze pruge od Beograda do granice sa Mađarskom projekat koji je od velikog značaja za saradnju Srbije i Kine, kao i za ekonomski rast naše države.

„Infrastruktura je najvažnija oblast saradnje naše dve zemlje, već smo postigli velike rezultate u toj oblasti, izgradnja brze pruge od Beograda do granice sa Mađarskom je najveći projekat koji je od velikog značaja za saradnju i za ekonomski rast Srbije“, rekla je ambasadorka za Tanjug povodom obeležavanja prve godišnjice puštanja u saobraćaj brze pruge Beograd – Novi Sad.

Ona je, u vozu Soko tokom vožnje ka Novom Sadu, konstatovala da je deonica Beograd – Novi Sad dobro funkcioniše i izrazila uverenje da će tako biti i u budućnosti.

Ambasadorka Kine podsetila je da je ove godine desetogodišnjica inicijative „Pojas i put“ koja je u velikoj meri pozitivno uticala na razvoj dve zemlje i izrazila nadu da će u budućnosti biti jos infrastrukturnih projekata u okviru ove inicijative.

„Uverena sam, imaćemo više mogućnosti nase saradnje u okviru te inicijative, naravno, i saradnje između Kine i regionalnog kraka“, rekla je ambasadorka za Tanjug.

Kineska ambasadorka Čen Bo, zajedno sa predsednicom vlade Anom Brnabić, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem i predstavnicima Železnice Srbije i kineske kompanije „C hina railway international co“ vozom „Soko“ stigla je u Novi Sad, iz beogradske stanice Beograd centar u Prokopu, gde se obeležava prva godišnjica puštanja u saobraćaj brze pruge Beograd – Novi Sad.

Direktor železničkog preduzeća „Srbija voz“ Ivan Bulajić rekao je za Tanjug, u vozu Soko tokom vožnje, da je linija Beograd – Novi Sad duplirala prihode „Srbija voza“.

On je kazao da će samim tim u „Srbija vozu“ biti bolje održavanje, bolja oprema, bolji uslovi za rad.

Ova linija u potpunosti je promenila poslovanje „Srbija voza“ i sada se sa ponosom vraća zanimanje železničara, rekao je Bulajić

Ovo je veliki dan za putnike i radnike, zaključio je Bulajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar