U trendu

Dani turizma otvoreni u Nišu, TO Zlatibor medju izlagačima

Medjunarodni Dani turizma otvoreni su danas u Tržnom centru „Delta planet“ u Nišu i svi zainteresovani moći će da ih posete do nedelje, 11. septembra.

Direktorka Turističke oranizacije Niš Dragan Božić je kazala da je ovogodišnja manifestacija Dani turizma okupila 60 izlagača iz Srbije, Bugarske, Severne Makedonije i Republike Srpske.

„Izlagači će Nišlijama ponudi interesantne turističke aranžmane i lokacije na kojima možda do sada nisu bili“, kazala je je Božić.

Posetioci Dana turizma, dodala je Božić, mogu da računaju na zanimljive vaučere i popuste.

Predstavnica Turističke organizacije Zlatibor Katarina Čubrak istakla je da će tokom trajanja Dana turizma posetioci moći da se upoznaju sa ponudom tog planinskog centra i istakla da Zlatibor iz godine u godinu unapređuje ponudu novim sadržajima i da ga to izdvaja od ostalih destinacija.

„Nezaobilazna atrakcija je Gold goldola, koja je postavila Zlatibor na mapu svetskih destinacija, s obzirom da je najduža jednosegmentna gondola na svetu. Od početka rada prevezla je oko 400.000 putnika“, izjavila je Čubrak.

Ona je kazala da Zlatibor spremno dočekuje turiste, a kao posebno atraktivne lokacije za sve one koji dodju na tu planinu navela je multifunkcionalnu fontanu, Stopića pećinu, etno selo Sirogojno, vodopad Gostilje, zabavno-tematski Avantura park i Dino park.

Kako je navela Čubrak, punudu Zlatibora obogatio je i Zlatibor Mountain Resort&Spa koji gostima nudi najsavremeniji spa centar.

„U toku je uredjenje i markiranje novih pešačkih i biciklističkih staza, kako bi ljudima koji vole aktivni odmor mogli i da na taj način istraže Zlatibor“, istakla je Čubrak.

Prema njenim rečima, radi se i na izgradnji modernog sportskog kompleksa koji će imati više od 15 fudbalskih igrališta.

Aktivno se radi, dodala je, i na manifestacionom turizmu, tako da će uskoro biti organizovan medjunarodni teniski turnir i Zlatiborske pesničke večeri, a nedavno je završeno Zlatiborsko kulturno leto.

Čubrak je kazala da Zlatibor posećuju pre svega domaći turisti, ali da su tu i gosti iz Republike Srpske i Crne Gore, Belgije, Češke, Holandije, Rumunije, a ima ih i iz arpapskih zemalja.  

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.