U trendu

Dobit Sosijete ženeral banke 5,3 mlrd dinara, veća 86%

BEOGRAD – Sosijete ženeral banka Srbija (Societe Generale) ostvarila je profit pre oporezivanja u prvoj polovini 2018. godine od 5,3 milijarde dinara (45,1 miliona evra), za čak 86 odsto viši u odnosu na isti period prošle godine.

Zaključno sa prvim polugodištem, ukupna aktiva banke dostigla je 292 milijardi dinara (2,5 milijardi evra), što je rast od 16 odsto, a ukupni krediti klijentima dostigli su 208 milijardi dinara (1,8 milijardi evra), za 23 procenta više nego u istom periodu 2017., saopštneo je danas iz te banke.

Istovremeno, Banka od 2016. godine konstantno unapređuje svoje poslovanje na srpskom tržištu, a dobri finansijski rezultati doprineli su da banka zauzme četvrtu poziciju po visini aktive.

Sosijete ženeral banka u Srbiji, koja je deo jedne od najvećih evropskih bankarskih grupacija, postala je na domaćem tržištu druga po obimu kreditiranja u radu sa stanovništvom, treća po obimu rada sa privredom i treća po veličini ukupnog kreditnog portfolija.

„Naš poslovni model, u čijem je fokusu zadovoljstvo klijenata i razumevanje njihovih potreba, doprineli su da nastavimo dalji trend rasta u poslovanju, kako u radu sa privredom tako i sa stanovništvom“, izjavila je Marija Ruseva, predsednica Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke u Srbiji.

Dodaje da će Sosijete ženeral banka ostati posvećena „razvijanju kulture inovacija unutar naše organizacije, kao i pružanju vrhunske ekspertize u radu sa našim klijentima”.

Sosijete ženeral je najstarija banka sa stranim kapitalom na domaćem tržištu, a u Srbiji posluje od 1977. godine, kada je otvorila predstavništvo za rad sa korporativnim klijentima.

Među najznačajnijim poslovnim poduhvatima u 2017. godini je preuzimanje dela kreditnog portfolija bivših klijenata Jubanke, čime je dodatno ojačano tržišno učešće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.