U trendu

Ekonomski i ekološki forum OEBS-a u Bratislavi 27-28. maja

BEČ/BRATISLAVA – Ekonomski napredak i bezbednost u regionu Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) kroz energetsku saradnju, nove tehnologije i konektivnost u digitalnoj eri, biće u fokusu drugog pripremnog sastanka 27. ekonomskog i ekološkog foruma OEBS-a, koji će se održati 27. i 28. maja u Bratislavi.

Na skupu, u organizaciji predsedavajućeg OEBS iz Slovačke i Sekretarijata OEBS-a, učestvovaće zvaničici i stručnjaci iz 57 država članica i 11 partnera za saradnju, zajedno sa visokim predstavnicima međunarodnih organizacija, civilnog društva, akademske i poslovne zajednice, navodi se u saopštenju OEBS-a, dostavljenom Tanjugu.

Konferenciju će otvoriti Generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger, slovački državni sekretar u Ministarstvu inostranih i evropskih poslova František Ružička, prvi slovački državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Vojteh Ferenc, i ambasadorka Olga Algajerova, izvršni sekretar Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu.

Diskusija će biti usredsređena na podsticanje saradnje i razvoj partnerstava za sigurnu energetsku budućnost, na poboljšanje ekološkog otiska od aktivnosti vezanih za energetiku i zaštitu energetskih mreža od prirodnih i katastrofa izazvanih ljudskim delovanjem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.