U trendu

Erenli zavrsio prvu fazu radova na gradnji fabrike u Leskovc

LESKOVAC – Turska kompanija “Erenli” u Leskovcu danas obeležava završetak prve fazu radova na izgradnji fabrike za proizvodnju sistema za cirkulaciju automobilskih tečnosti, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

Vučić je po dolasku u Leskovac održao sastanak rukovodstvom kompanije.

Pored predsednika, obeležvanju završetka radova prisustvuju ministarka privrede Anđelka Atanasković, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović…

„Erenli“ je u ovaj pogon investirao 16,6 miliona evra, do kraja prethodne godine zaposlio je petnaestak inženjera i tehničara, a tokom ove godine će zaposliti oko 150 radnika.

Ukupno bi do kraja investicionog ciklusa 2025. godine u ovoj fabrici trebalo da bude zaposleno 338 radnika.

Turska kompanija će delove koje bude proizvodila u leskovačkom pogonu izvoziti u Španiju, Italiju, Portugaliju i Nemačku.

Predstavnik “Erenlija” Fikret Ajnibal izjavio je na početku izgradnje fabrike, sredinom oktobra prošle godine, da se kompanija odlučila za Leskovac, zato što je taj grad postao srpski centar za automobilsku industriju.

Naveo je da su prethodno svoje pogone u ovom gradu otvorili britanski “Aptiv”, južnokorejska “Jura” i domaća firma “Autostop”, koji proizvode komponente za autoindsutriju.

Grad Leskovac i Republika Srbija su izgradnju “Ertenlijevog” pogona subvencionisali poklonivši kompaniji sedam hektara zemlje u Zelenoj indsutrijskoj zoni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.