U trendu

„Fič“ povećao kreditni rejting S.Makedoniji sa BB na BB+

SKOPLJE – Ministar finansija Severne Makedonije Dragan Tevdovski izjavio je da je agencija Fič podigla kreditni rejting toj zemlji sa BB na BB+, nakon 13 godina, prenosi danas portal Plusinfo.

U izveštaju agencije Fič navodi se da poboljšani standardi vladanja podržavaju sprovođenje reforma i povećavaju poverenje da se zemlja neće vratiti na nivo političke paralize kao u periodu između 2014. i 2017. godine.

Tevdovski je rekao da će takav rejting za Severnu Makedoniju uticati pozitivno na sve investitore koje razmišljaju da investiraju u regionu.

„Poboljšani kreditni rejting pozitivno će uticati na odluke investitora o njihovim novim investicijama, što će dodatno uticati na povećanje ekonomskog rasta, povećanje izvoza, povećanje zaposlenosti i povećanje plata“, rekao je Tevdovski.

Agencija Fič u svom izveštaju ističe da rejting BB+ predstavlja koherentniju makroekonomsku i finansijsku politiku, osnovu za dugoročni fiksni devizni kurs, kao i bolje indikatore o vladavini i razvoju ljudskih resursa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.