U trendu

Grčić: Uskoro rešenje za problem naplate komunalnih naknada

Vršilac dužnosti direktora Eletroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić izjavio je danas da će biti pronadjeno rešenje za problem naplate komunalnih naknada koje to javno preduzeće plaća lokalnim samoupravama u Nove Varoši, Priboju, Malom Zvorniku i Bajinoj Bašti.

On je posle sastanka s predsednicima tih opština, u hidroelektrani „Bajina Bašta“, novinarima rekao da je u pitanju naknada koju lokale samouprave po zakonu naplaćuju od EPS-a, i dodao da je u prethodnom periodu došlo do promene zakona pa postoji mogućnost da su te opštine u nekoj meri oštećene.

„U narednih desetak dana ćemo imati još jedan sastanak i siguran sam da ćemo naći rešenje da nijedna opština i nijedan gradjanin ne budu oštećeni“, rekao je on.

On je najavio da će posle sledećeg sastanka izneti konkretne rezultate i mere koje će do kraja godine biti preduzete.

Grčić je rekao da je u hidroelektranu „Bajina Bašta“ uloženo oko 75 miliona evra i da je ona sada potpuno revitalizovana i spremna da radi narednih nekoliko decenija.

„U toku je revitalizacija hidroelektrane u Zvorniku, a ukupan iznos koji će biti uložen u tu hidroelektranu je oko 65 miliona evra“, rekao je on.

Predsednik Opštine Bajina Bašta Radomir Filipović rekao da je glavni problem nastao kada su zakonom iz 2013. godine ukinute prinadležnosti lokalnih samouprava.

„Donet je zakon o naknadama, medjutim nikada nisu doneti podzakonski akti. Mi kao lokalne samouprave smo se saglasili da ćemo uputiti inicijativu Vladi za donošenje tih akata“, rekao je on.

Narodni poslanik Zlatiborskog okruga Krsto Janjušević rekao je da očekuje da će problem biti rešen u narednom periodu i da su se danas sastali kako bi o tome razgovorali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.