U trendu

Hemofarm u 2016. godini proizveo rekordnih pet milijardi tableta

Kompanija Hemofarm iz Vršca je u 2016. godini proizvela pet milijardi tableta čime je ponovo oborila godišnji rezultat proizvodnje a istovremeno je smanjila potrošnju energije, saopštila je danas ta farmaceutska kompanija.

Direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma Sanda Savić je na predstavljanju godišnjeg Izveštaja o održivom razvoju za 2016. godinu rekla da je ta kompanija medju 20 odsto energetski najjefikasnijih kompanija u svojoj oblasti u svetu.

„Kako stručnjaci predvidjaju, za deceniju ili dve, kompanije neće moći da postoje na tržištu ako ne budu poslovale po principima održivog razvoja“, istakla je Savić i dodala da je Hemofarm nastavio smanjenje trošenja električne energije i prirodnog gasa po jedinici proizvoda.

Ona je objasnila da ta kompanija upravlja resursima odgovorno, pa je Izveštaj uradjen od recikliranog papira, a korice od algi.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger rekao je da za tu kompaniju, koja je deo nemačke Štade, održivi razvoj nije ništa novo, već način na koji posluje svaki dan.

„Takvo poslovanje ne podrazumeva samo zaštitu životne sredine već i način na koji se odnosite prema zaposlenima, funkcionišete u društvenoj zajednici ali i stvarate doprinos budućim generacijama“, istakao je Zeliger.

On je dodao da je održivi razvoj teško objasniti, ali ne samo u Srbiji već i u svetu.

„Oblast održivog razvoja je veliki deo u procesu priključivanja Evropskoj uniji, a nemačka ambasada podržava Srbiju u ovoj oblasti“, istakao je Zeliger.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.