U trendu

Jinshan: Radnici zaštićeni, nekolicina širila neistine

BEOGRAD – Građevinska kompanija Jinshan Construction Doo, koja je, pored ostalih, izvođač dela projekta za rudnik bakra i zlata Čukaru Peki, saopštila je danas, povodom manjeg broja radnika pozitivnih na kovid-19, da je obezbedila PCR testiranje za sve zaposlene, a da su zaraženi i oni koji su imali kontakt sa tim radnicima bezbedno izolovani u karantin, te da svi imaju dovoljno zaštitnog materijala.

Kompanija je reagovala na pisanje pojedinih medija o nedavnom okupljanju nekolicine kineskih radnika ispred radnog kampa Jinshan u rudniku Čukaru Peki, ukazujući da je reč o, kažu, emotivnom i nostalgičnom skupu, dok je, ističu, nekolicina bila nervozna i odlučila da širi lažne informacije.

„Skup su sami organizovali pojedini radnici Jinshana, jer su postali uznemireni i emotivni zbog činjenice da je nekolicina bila pozitivna na kovid-19, ali i prilično nostalgični pošto se približava tradicionalni kineski Prolećni festival“, kažu u toj kompaniji.

„Većina radnika, po upoznavanju sa stvarnom situacijom, izrazila je razumevanje i vratila se poslu. Međutim, nekolicina je i dalje bila nervozna i odlučila je da širi lažne informacije kao način da iskaže svoje negativne emocije“, navodi „Jinshan“ u saopštenju.

Kako ističu, zdravlje i sigurnost zaposlenih smatraju glavnim prioritetom, te su u tom smislu, navode, svi zaposleni, koji su u dobrom fizičkom i zdravstvenom stanju i koji su se dobrovoljno prijavili da prime vakcinu, vakcinisani protiv kovida-19.

Navode i da putovanje, hranu, smeštaj, medicinsku negu, osiguranje i druge troškove zaposlenih tokom njihovog boravka u Srbiji snosi Jinshan, kao i da su svi snabdeveni namirnicama i ostalim potrepštinama za život i rad.

Fotografije i video zapisi koje su objavili pojedini mediji, a na kojima su prikazani loši radni i životni uslovi, potiču iz nepoznatih izvora i nemaju nekakve veze sa Jinshanom, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.