U trendu

Ljajić: Vučićeva poseta Rusiji značajna i za trgovinu i investicije

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas da današnja poseta premijera Aleksandra Vučića Rusiji, pored političkog, ima i veliki značaj za povećanje spoljnotrgovinske razmene i za veći priliv ruskih investicija.

Ljajić je Agenciji Beta kazao da poseta daje novi impuls pregovorima o zaključenju sporazuma o slobodnoj trgovini Evroazijske unije i Srbije.

„To znači da bi taj sporazum mogao da bude usaglašen i potpisan već tokom ove godine“, rekao je Ljajić.

Dodao je da Srbija ima interes da najpre zadrži postojeći spoljnotrgovinski režim s Rusijom i Evroazijskom unijom, gde je 99 odsto proizvoda u bescarinskom režimu, i da ga proširi pre svega na automobile FIAT, iz Kragujevca, na pojedine vrste sira, živinsko meso, šećer i cigarete.

„S druge strane, Vučićeva poseta Moskvi i razgovori s Putinom korespondiraju s naporima Vlade Srbije da privuče što veći broj ruskih turista“ čime bi se Ruska Federaciju vratila medju deset najvećih odakle turisti dolaze u Srbiju, rekao je Ljajić koji je i potpredsednik Vlade Srbije.

Ljajić je rekao i da Turistička organizacija Srbije vodi intenzivnu reklamnu putem društvenim mreža, štampanih i elektronskih medija u Rusiji gde raste interesovanje turista za dolazak u Srbiju.

„Posebno interesovanje postoji za rute klutire, zdravstveni i sportski turizam, a mladji turisti iz Rusije sve više pokazju želju za dolazak na festival EXIT i na druge zabavne manifestacije“, rekao je Ljajić koji brzo očekuje konretne rezultate premijerove posete Rusiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.