U trendu

Lučić:Telekom vredi 2 mlrd evra, 2023. vredeće 4 mlrd evra

BEOGRAD – Kompanija Telekom Srbija sada već vredi više od dve milijarde evra, a prema projekcijama, 2023. godine vredeće četiri milijarde evra, izjavio je danas koordinator za internet i multimediju Telekom Vladimir Lučić.

„Po svim projekcijama 2023. godine Telekom će vredeti minimalno četiri milijarde evra, po finansijskim projekcijama i po nivou duga. Možda će vredeti i više, jer ćemo poslovati u više zemalja nego sada, jer nam je u planu širenje poslovanja“, rekao Lučić upitan o vrednosti kompanije.

Dodao je da sada kompanija vredi preko dve milijarde, te da je iza njih težak poslovni ciklus, ali da su uspeli da povećaju vrednost kompanije.

Kako je rekao, u dve godine, kompanija je investirala u optičku mrežu, u najsavremeniju mobilnu mrežu, u akvizicije kablovskih operatera i u stvaranje novog televizijskog sadržaja, kroz kanal Arena sport.

„Uspeli smo da završimo najjači investicioni ciklus, a da nivo zaduženosti bude na evropskom proseku. Da budemo na nivou koji se smatra ‘normalnom’ zaduženosti jedne telekomunikacione kompanije“, rekao je Lučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.