najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mihajlović: Novac nećemo izgubiti, kolektor će se graditi

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da Srbija neće izgubiti sredstva planirana za izgradnju kolektora u Užicu i da će se to postrojenje graditi “ako ne u Užicu onda u nekom drugom gradu ili zajednici”.

Mihajlović je rekla novinarima da se cele godine resorno ministarstvo i lokalna uprava bore da taj projekat ostane u Užicu, “ali da postoji veliki otpor stanovništva za to”.

“Novac nećemo izgubiti, a da li će kolektor da se gradi u Užicu nisam za sada sigurna zato što postoji najava KFB banke i EU koji jedostavno ne žele da godinu dana drže novac, a da mi taj novac ne možemo da iskoristimo”, rekla ona.

Mihajlović je dodala i da je mnogo puta govoreno i pričano da kolektor, odnosno postrojenje za prečisćavanje vode “ne donosi ništa loše Užicu već samo dobro”.

“Ukoliko sredstva ne budu iskorištena u Užicu to će biti učinjeno u nekom drugom gradu, jer veliki broj gradova i manjih lokalnih zajednica prosto vapi za takvom vrstom projekata”, naglasila je Mihajlović.

Užice neće dobiti donaciju od 15,2 miliona evra, za koliko se država Srbija zadužila kod KfW banke i EU za izgradnju centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Gorjani, jer realizacija tog projekta kasni duže od jedne godine, naveo je beogradski “Danas”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike