U trendu

Ministarka: Prekoračeni rokovi za završetak tunela na Koridoru 11

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije,  Zorana Mihajlović posetila je danas gradilišta na deonici puta Ljig-Preljina i utvrdila da su prekoračeni rokovi završetka tunela.

Tokom kontrole s timom inžinjera, konstatovano je i „da nisu asfaltirani svi delovi trase, da nisu postavljene metalne ograde, nisu završeni svi betonski radovi, a gradjevinare tek očekuje postavljanje veritaklne i horizontalne signalizacije“.

U tunelima Šarani i Brdjani moraju da se saniraju kolovozi, da se postavi osvetljenje i uradi završna obrada, saopštilo je Ministarstvo.

Koridori Srbije i glavni izvodjač kompanija Azvirt su najavili završetak radova za 25. avgust, a Mihajlović je u kontroli bila s timom inženjera da bi se uverila da će sve biti spremno za otvaranje te deonice takozvanog Koridora 11.

Posle obilaska je zaključeno da je saradnja s kompanijom Azvirt i podizvodjačem, domaćim Energoprojektom bila odlična, „ali očigledno ima problema s podizvodjačem koji je angažovan na tunelima“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.