U trendu

Momirovic u vanrednoj poseti gradilištu u Gornjem Milanovcu

GORNJI MILANOVAC – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je vanredno obišao gradište u Gornjem Milanovcu, koje bi do maja naredne godine trebalo da dobije pristupnu saobraćajnicu na autoputu „Miloš Veliki“.

Momirović je rekao da je želeo i lično da se uveri kako teku radovi na toj saobraćajnici koja je od vitalnog značaja za Gornji Milanovac i njene građane i poručio da nema odstupanja od predviđenog roka.

„Ako se zbog otežanih vremenskih uslova nije moglo raditi tih dana na gradilištu, radilo se na neophodnim propratnim radovima i nijednog trenutka se nije stalo. Saobraćajnica će biti izgrađena po svim savremenim standardima, do maja sledeće godine kako je prvobitno planirano i tu nema odstupanja“, rekao je Momirović.

Podsetio je da je taj projekat vredan 30 miliona evra i da se realizuje uz pomoć poslovnih partnera iz Kine.

„Kad se završi značiće dolazak novih investitora i veće plate građanima i zato je potpuno besmislena opstrukcija ovog projekta od strane pojedinih medija. Ali, izbori se bliže i onda koriste svaku priliku da obezbvrede ono u šta mi ukažemo ogroman trud i napor, a sve u cilju boljeg života naših građana“, naglasio je Momirović.

Gradnja te saobraćajnice u Gornjem Milanovcu je najveća investicija u tu opštinu u poslednjih 60 godina.

Radovi koji su počeli krajem novembra prošle godine i odvijaju se predviđenom dinamikom. Iako su loši vremenski uslovi otežali zemljane radove, za to vreme su završeni drugi koji su neophodni da bi izgradnja tekla po planu.

„Do sada je izvršen iskop i izvoz oko 3.500 kubika zemljanog materijala od 26.000 kubika, kao i 2.000 kubika nasipa. Postoje tehničke specifikacije i propisi koji se moraju poštovati, tako da dok zbog snega i kiša nismo mogli da izvodimo radove na samoj trasi, razradili smo kamenolom na Rudniku, instalirana je betonska baza i sada zavisimo isključivo od sebe, a ne od izvođača radova“, rekao je generalni direktor Mostogradnje IMG, koja je izvođač radova, Goran Petrović.

Kako kaže, dinamika će biti ispštovana do kraja, a saobraćajnica biti završena kad je i planirano.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević ističe da nadležni organi lokalne samouprave svakodnevno obilaze gradilišta i proveravaju da li se sve odvija po planu.

„Urađeno je sve za šta je nadležna lokalna uprava, u redovnim obilascima na terenu i lično smo se uverili da izvođači daju sve od sebe da ispoštuju rokove. Ovo je od ogromnog značaja za našu opštinu i zato je jako važno da sve bude urađeno po propisanim pravilima. Zadovoljni smo i kako teče eksproprijacija zemljišta“, rekao je Kovačević.

Pristupna saobraćajnica u Gornjem Milanovcu biće dugačka 9,4 kilometra i podeljena je na dve deonice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.