U trendu

Na ETF-u otvoreno regionalno studentsko takmičenje iz automatike

Na Elektrotehničkom fakultetu (ETF) u Beogradu danas je otvoreno regionalno studentsko takmičenje iz industrijske automatike SIM(P)ATIC PLC +Challenge 2018 na kome će se nadmetati 17 timova.

Glavni cilj PLC radionice tokom takmičenja u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji je teorijska nadogradnja znanja kao i primena usvojenih znanja na praktičnim zadacima kroz rad u timu.
 
Vršilac dužnosti dekana ETF Milo Tomašević rekao je da će takmičenje studentima biti novo iskustvo i da će im proširiti znanje.

„Studenti će biti bogatiji i spremniji za izazove nove industrijske revolucije i budućih poslova“, rekao je Tomašević.

Dodao je da je to takmičenje, koje se organizuje uz podršku kompanije Simens, treću godinu za redom „jedinstveno“.

Saradnja Udruženja studenata elektrotehnike Evropa (EESTEC), Simensa, ETF i Mašinskog fakulteta tokom takmičenja je, prema njegovim rečima, spoj teorije i prakse i garancija kvaliteta.

Direktor divizija Digitalna fabrika i Procesne industrije i pogoni Simens -Srbija Goran Milisavljević rekao je da je glavna ideja takmičenja da se studenti pripreme za nove zahteve tržišta.

„Digitalna revolucija ozbiljno kuca na vrata i Simens je zainteresovan da studenti steknu što šira znanja“, rekao je Milisavljević.

On je rekao da se iz godine u godinu broj timova značajno povećava što je i cilj takmičenja.

Glavni organizator takmičenja, student ETF Filip Erić rekao je da će se nadmetati 10 timova sa ETF i sedam sa Mašinskog fakulteta u Beogradu.

„Pobednici takmičenja u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj će u junu učestvovati na finalnom takmičenju u Ljubljani“, rekao je Erić.

Kompanija Simens je za pobedničke timove iz svake zemlje obezbedila praksu u lokalnoj kompaniji i posetu nekoj od njenih fabrika u Evropi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.