najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Na internetu svi prostorni i urbanistički planovi

Digitalni centralni registar planskih dokumenata Srbije koji omogućava dostupnost svih prostornih i urbanističkih planova putem interneta svim gradjanima danas je pušten u rad.

Centralni registar planskih dokumenata je značajan deo informacionog sistema državnih organa, popularno e-uprava i omogućava gradjanima, projektantima i investitorima trenutni uvid u urbanističke i prostorne planove za čitavu teritoriju Srbije putem javnog internet portala.

Na predstavjanju registra rečeno je da potpuni uvid u registar obezbedjuje kvalitetniji i brži razvoj i realizaciju investicija na čitavoj teritoriji Srbije, bez obzira na to da li se radi o gradovima, razvijenim ili opštinama u razvoju.

“Jedan od glavnih postignutih ciljeva projekta je da se planska akta i ostali dokumenti formiraju, razmenjuju, arhiviraju i objavljuju u elektronskom obliku”, rekao je direktor razvoja u kompaniji OSA Računarski inženjering Boris Damjanović.

Registar koji je implementiran u okviru Republičkog geodetskog zavoda uz podršku USAID Projekta za bolje uslove poslovanja i kompaniju OSA Računarski inženjering, funkcionise od 17. decembra 2015., a do sada je uneto oko 300 prostornih i urbanističkih planova koji su dostupni i pretraživi na internet stranici www.crpd.gov.rs.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike