U trendu

Na sajmu predstavljeni turistički potencijali KiM

BEOGRAD – Na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na 41. Međunarodnom sajmu turizma, predstavljeni su turistički potencijali KiM, a pomoćnik direktora Kancelarije Zoran Bojović kaže da je ta manifestacija još jedna prilika da se pruži podrška razvoju privrede i turizma.

Bojović je okupljenima na štandu, gde je izveden muzičko-scenski nastup, rekao da je Kosovo i Metohija otvoreno za sve nas, te da je turistička ponuda veoma raznovrsna, uključujući i banjski turizam i ski-centar Brezovica.

„Mnogo toga može da se vidi na Kosovu i Metohijii mnogo toga je neistraženo u turističkom smislu“, rekao je Bojović.

Kaže da je Kancelarija za KiM organizovala štampanje brošura na engleskom, srpskom i albanskom jeziku u kojima su predstavljene turističke ponude opština na KiM.

„Tu smo da vam pomognemo i budemo podrška poljoprivrednicima, privrednicima i turističkim radnicima sada i ubuduće“, rekao je Bojović.

Okupljeni na štandu Kancelarije za KiM mogli su da čuju numere „Crven cvete“ i „Suza Kosova“, u izvođenju pevačke grupe „Milice“.

Posetioci su mogli da vide i promotivni film, a glumci Stojan Đorđević i Mirjana Trebinjac izveli su scensko-glumački performans „Putevi naših junaka“.

Na štandu su se predstavile opštine Zubin Potok, Štrpce, Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić, Gračanica i Istok.

Kako je najavljeno, opštine sa KiM će se predstaviti i na sajmu vina, koji se takođe održava na Beogradskom sajmu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.