U trendu

Na Sajmu robnih marki u Amsterdamu i kompanije iz SRB

BEOGRAD – Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu robnih marki „PLMA“, koji će se održati u Amsterdamu 21. i 22. maja, svoje proizvode predstaviće i 25 kompanija iz Srbije.

Učešće srpskih privrednika na ovoj manifestaciji tradicionalno organizuju Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS), sa ciljem podrške izvozu srpskih firmi u oblasti agrobiznisa.

Za srpske kompanije zainteresovane da izvoze svoje proizvode pod robnim markama, sajam predstavlja šansu za nove poslovne kontakte, dobru mogućnost da uđu u svetski vodeće maloprodajne lance i da povećaju izvoz, saopšteno je iz PKS-a.

U okviru nacionalnog štanda Srbije, površine 135 m kvadratnih˛ u hali Evropa Plaza 14 rezervisanoj za prehrambene proizvode, predstaviće se 15 kompanija i to: „ITN Group“-Beograd, „Master Fruits“-Beograd, „Hibrid“-Beograd, „Laki“-Arilje, „Jaffa“-Crvenka, „Venac“-Stara Pazova, “Agranela“-Valjevo, „MIN Commerce“-Beograd, „Fruitica”-Čantavir, „PIP“-Novi Sad, „Packom International“-Beograd, „Alpis“-Kovin,“Par Pak“-Zemun, „Konlid“-Nova Pazova i „Carnex“-Vrbas.

Pored njih, na nacionalnom štandu Srbije će samostalan nastup imati još deset kompanija iz naše zemlje:„Bahus“-Paraćin, „Divi“-Užice, „Cold Prešok“-Beograd, „Žitoprerada DM“-Novi Bečej, „Sirogojno“-Sirogojno, „Agropartner“-Lučani, „Interclean“-Beograd, „Metalac“-Gornji Milanovac, „Piramida 72“-Šabac i „Europak“-Stari Banovci.

„PLMA“ više od 30 godina predstavlja vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca.

U 2018. godini na sajmu je učestvovalo više od 2.500 izlagača od cega se 60 zemalja predstavilo sa nacionalnim štandovima. Sajam je posetilo preko14.000 stručnih posetilaca iz više od 110 zemalja.

Sajam „PLMA“ će posetiti i značajan broj kompanija iz Srbije među kojima su „As Velpro“-Niš, „NIS Nabavka“-Novi Sad, „Metro cash &carry“-Beograd, „Merkator-S“ Beograd, „Delhaize Serbia“-Beograd, navodi se u saopštenju PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.