U trendu

Nastavlja se dobra saradnja, gradimo „auto-put mira“

BEOGRAD – Mministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa prvim potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Jirgenom Rigterinkom i direktorkom EBRD za Zapadni Balkan Zuzanom Hargitaj, sa kojima je razgovarala o aktuelnim i budućim infrastrukturnim projektima i nastavku dobre saradnje.
„Imamo odličnu partnersku saradnju sa EBRD, o čemu govori i činjenica da je vrednost infrastrukturnih projekata koje EBRD finansira od 2001. godine skoro milijardu evra. Pored trenutnih projekata koje zajednički realizujemo, očekuje nas pre svega početak izgradnje „auto-puta mira“ Niš-Merdare-Priština, deonice od Niša do Pločnika, kao i nastavak saradnje na regionalnom povezivanju“, rekla je Mihajlovićeva.
Ona je istakla da je regionalno povezivanje Srbije jedan od glavnih prioriteta i da očekuje da izgradnja „auto-puta mira“, na deonici Niš-Pločnik, dužine 39,5 km i vrednosti 220 miliona evra, počne što je pre moguće, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.
Jirgen Rigterink, prvi potpredsednik EBRD-a, istakao je da ova banka ima odličnu saradnju sa Srbijom i čestitao potpredsednici Mihajlović na uspešnom vođenju projekata.
„Smatramo da je regionalno povezivanje kroz izgradnju infrastrukture ključno. Uspešno vodite projekte koji doprinose tom cilju, kako u drumskom, tako i u železničkom sektoru. EBRD je na raspolaganju da pruži svu neophodnu pomoć“, rekao je Rigterink.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike