U trendu

Nelt otvorio prvi privatni železnički teminal u Srbiji

Kompanija Nelt otvorila je danas u Dobanovcima prvi privatni železnički terminal u Srbiji za uvoz i tranzit robe, a planira da uloži još 10 miliona u infrastrukturu.

Menadžer operacija i razvoja Nelta Ivan Milićević rekao je da je dobro što je prepoznata važnost intermodalnog transporta u Srbiji koji je „sinonim za ekonomičan, efikasan i ekološki prihvatljiv protok robe“.

„Intermodalni terminal ima idealnu lokaciju jer je povezan sa svim evropskim lukama i kopnenim terminalima. Od ukrštanja autoputeva E-70 i E-75 je udaljen šest kilometara, a od aerodroma ‘Nikola Tesla’ 70 kilometara“, rekao je Milićević.

Terminal je namenjen brodarskim kompanijama, špediterskim kućama, železničkim operaterima i drugim ditributerima, kapacitet je 400 kontejnera, a plan je da se proširi na više hiljada.

Terminal će omogućiti održavanje, pakovanje robe, kao i brže i sigurnije distribuiranje robe, smanjenje logističkih troškova i rasterećenje drumskog saobraćaja.

Kompanija Nelt zapošljava 3.000 ljudi, prošle godine je imala 26 odsto rasta, a prema rečima izvršnog direktora Miloša Jelića, planira da se širi u Sloveniju i Hrvatsku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.