U trendu

Otvaranje poglavlja 23 izuzetno važno za privredu Srbije

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas da je otvaranje pregovora sa EU o poglavlju 23 koje se bavi vladavinom prava izuzetno važno za poslovnu zajednicu Srbije zbog mogućnosti da se intenziviraju pregovori i počne otvaranje ostalih koji su važni za srpsku privredu.

Čadež je na Evropskom poslovnom forumu u Briselu,  kako se navodi u saopštenju PKS-a kazao da bez dobrog pravosudja, privrednih sudova, efikasnog sudstva, nema dobre poslovne klime.

„Srbija je na tom terenu u proteklih nekoliko godina napravila značajan pomak, ali je pred nama još dosta posla“, kazao je on.

U saopštenju se dodaje da na Evropskom poslovnom forumu u Briselu koji je počeo danas, a čiji je cilj da kroz diskusije ponudi predloge rešenja za brži i efikasniji ekonomski rast učestvuje više od 2.000 ljudi.

Dodaje se da je taj dvodnevni skup posvećen razvoju preduzetništva, startapova i inovacija, ekologiji i zaštiti životne sredine, digitalnoj ekonomiji, rešavanju problema nezaposlenosti mladih, migracija, kao i unapredjenju rodne ravnopravnosti.

Na skupu će se razgovarati i o medjunarodnoj ekonomskoj saradnji, energetici i klimatskim promenama, prehrambenoj industriji, cirkularnoj ekonomiji, strukturnim reformama, kao i novim izazovima tržišta rada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.