Partnerstvo sa Vansijem za razvoj aviosaobraćaja Srbije

BEOGRAD – Strateško partnerstvo Vlade Srbije sa Vansi grupom je važno za budući razvoj vazduhoplovnog saobraćaja u Srbiji, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić na sastanku sa generalnim direktorom Vansi grupe Gzavijeom Juiarom.

Premijerka Brnabić istakla je u razgovoru da je koncesija za beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ od strane francuske kompanije Vansi prva velika koncesija u našoj zemlji i jedan od najvažnijih projekata čije je kompletiranje obeležilo prethodnu godinu, saopštila je vlada.

„Strateško partnerstvo Vlade Srbije sa Vansi grupom, kao i partnerstva sa Etihadom i kompanijom MTU, su ključna za budući razvoj vazduhoplovnog saobraćaja u Srbiji“, rekla je Brnabić.

Generalni direktor Vensi grupe rekao je da je cilj kompanije razvoj saobraćaja i kontinuirano unapređenje kvaliteta usluga na beogradskom aerodromu za sve putnike.

U razgovoru je istaknuto da su Vlada Srbije i Vansi grupa posvećene održavanju poverenja i partnerstva.

Francuska Kompanija Vansi preuzela je prošle godine upravljanje aerodromom „Nikola Tesla“ na 25 godina, a ukupna vrednost te investicije je oko 1,5 milijardi evra.

(Tanjug)

Napišite komentar