U trendu

PKS: Srpski Vega IT softver za svetske kompanije

NOVI SAD – Inovativnost programera kompanije Vega IT stvorila je jedinstveni proizvod „Heartcount“ koji podstiče srž svake kompanije – ljude, poručio je danas predsednik PKS Marko Čadež prilikom posete toj kompaniji.

Ovom prilikom prezentovano je softversko rešenje koje menadžmentu firmi omogućuje da bolje razume zaposlene, unapredi kompanijsku strukturu, poboljša imidž poslodavca i poveća profit, saopštila je Privredna komora Srbije.

„Privredna komora Srbije podržava uspešne domaće kompanije koje imaju kvalitetne proizvode za svetsko tržište“, poručio je Čadež.

Direktor firme Vega IT Saša Popović istakao je da je „Heartcount“ softverski alat strateški partner menadžmentu koji doprinosi smanjenju fluktuacije kadra i unapređenju produktivnosti.

Dodao je da ovaj analitički alat predstavlja podršku HR timovima i menadžmentu da lako i brzo, u realnom vremenu, dobiju iskrene odgovore i prate kako se zaposleni osećaju na poslu.

Alat radi tako što svaki zaposleni sedmično mejlom ispunjava kratku anketu koja se odnosi na zadovoljstvo na poslu i zahvaljujći tome menadžment može bolje da razume svoje zaposlene i unapredi kompanijsku kulturu.

Domaću kompaniju Vega IT su 2008. godine osnovala dva studenta Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a danas zapošljava 600 stručnjaka u Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Podgorici i Beogradu.

Bavi se razvojem softverskih rešenja po porudžbini i uspešno posluje na tržištu Velike Britanije, Nemačke, Belgije, Holandije i Švajcarske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar