U trendu

Praznična trpeza na festivalu 'Novogodišnji ukus fest'

BEOGRAD – Sedmi festival hrane i pića „Novogodišnji ukus fest“ održava se danas u hotelu Metropol u Beogradu, a svoje proizvode predstavilo je oko 50 izlagača iz Srbije i regiona.

Osnivačica i direktorka festivala Kristina Trmanović kaže da posetioci ove tradicionalne manifestacije imaju priliku da do 20 časova degustiraju i kupe više od 1.500 autentičnih i domaćih proizvoda, od raznih vrste sireva, suhomesnatih proizvoda, pršute, domaćih kobasica, čvaraka, do egzotičnih začina.

Ljubitelji slatkiša mogu da se zaslade domaćim posnim i mrsnim kolačima, kitnikesom, domaćim džemovima i medom, kao i da prazničnu trpezu upotpune domaćim vinima, likerima, pivima i prirodnim sokovima.

„Organizovali smo besplatne degustacije, a posetioci imaju jedinstvenu priliku da kupe domaće proizvode za novogodišnju trpezu“, rekla je Trmanovićeva za Tanjug.

Dodala da je danas obeležen i rođendan ove manifestacije uz tortu i mađioničara, a festivalsko slavlje „začinio“ je Deda Mraz, koji je podelio oko 50 novogodišnjih paketića mališanima, među kojima su i štićenici Svratišta za decu.

U okviru festivala organizovane su radionice, predavanja o ishrani, prezentacije proizvoda i nagradne igre za posetioce.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.