U trendu

Privrednici iz Srbije i Dubaija razgovarali o saradnji

Predstavnici 20 kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) danas su u Privrednoj komori Srbije razgovarali sa domaćim privrednicima o razvoju saradnje.

U delegaciji Dubai eksporta, agencije Vlade Dubaija, koja posluje u okviru Odeljenja za ekonomski razvoj tog emirata, su privrednici iz 10 sektora.

Zamenik generalnog direktora Dubai eksporta Mohamed Al Kamali rekao je da je današnji razgovor predstavnika dve zemlje način da se srpski privrednici upoznaju sa islamskom privredom kako bi mogli kasnije da se predstave na tom tržištu.

„Cilj nam je da otvorimo vrata izmedju dva naroda i povežemo mala, srednja i velika preduzeća naših država“, istakao je Al Kamali.

„Mnogo je primera koji mogu da nas uvere u velike potencijale saradnje, i naša ambasada je spremna da pomogne razvoju odnosa naših privrednika“, istakao je ambasador UAE u Srbiji Džuma Rašid Al Daheri.

Direktor sektora za medjunarodnu poslovnu saradnju PKS Nenad Djurdjević rekao je da u Srbiji postoje veliki potencijali za ulaganja kompanija iz Dubaija.

„Srbija ni sa jednom zemljom nije imala toliko brz razvoj saradnje kao sa Emiratima. Oni se nalaze na 26. mestu na listi zemalja u koje Srbija najviše izvozi svoje proizvode“, naveo je Djurdjević.

Dodao je da postoji mnogo oblasti u kojima se saradnja može razvijati, kao što su turizam, poljoprivreda i tehnologija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.