U trendu

Proizvodi Nestle biće manji slatki i zdraviji

Svi proizvodi prehrambene kompanije Nestle u Evropi do kraja ove decenije imaće u proseku pet odsto šećera manje nego sada, saopštila je ona danas.

Nestle se obavezao da u svojim proizvoda koji će na evropskom tržištu biti do 2020. godine, bude 18.000 tona šećeramanje nego sada.

Time Nestle želi da podrži Evropsku komisiju i članice EU koje bi do kraja ove godine trebalo da utvrde plan za poboljšanje kvaliteta prehrambenih proizvoda.

Obećanje o smanjenju šećera deo je globalnih obaveza te kompanije koje će biti objavljene 7. marta.

Kompanija Nestle najavila je smanjenje količine šećera u svojim proizvodima na skupu EU o gojaznosti dece, održanom na Malti.  

„Kada jedno od troje dece ima prekomernu telesnu težinu ili je gojazno, jasno je da moramo učiniti više da bismo im ponudili zdraviji izbor hrane i pomogli u promociji aktivnog načina života“, rekao je  izvršni predsednik kompanije i direktor za Evropu, Bliski istok i Severnu Afriku Marko Setembri (Marco Settembri).

Nestle je saopštio da godinama ulaže u zdravije i ukusnije proizvode tako što u njima smanjuje količine šećera, soli i masti, a dodaje im hranljive sastojke, kao što su cela zrna žitarica.

Zahvaljujući tome, Nestle je u prethodne tri godine uklonio 11.300 tona šećera iz proizvoda u Evropi.

Evropska komisija i članice EU saglasne su da je neophodno razviti nacionalne planove aktivnosti kako bi se uticalo na smanjenje udela šećera u prehrambenim proizvodima već pre kraja ove godine. 

Nekoliko članica EU već je započelo takve inicijative, ali Nestle poziva na jaču koordinaciju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.