U trendu

Radnici Goše i dalje u štrajku: Ako Goša bude ugašena Smederevska Palanka je mrtav grad

Predsednik Štrajkačkog odbora radnika fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke, Milan Vujičić izjavio je danas posle sastanka sa ministrom privrede Goranom Kneževićem da nije došlo do konkretnog pomaka i da se štrajk nastavlja.

On je rekao da je za pomak potrebno da za pregovarački sto dodje i vlasnik Goše, odnosno kompanije Lisnart sa Kipra.

Vujičić je kazao da će sutra na sastanak u Ministarstvu privrede ponovo doći delegacija rukovodstva fabrike, kako bi direktor Milutin Šćepanović doneo ugovore koje je Goša potpisala sa nekim firmama da bi se videlo šta može da se uradi da fabrika nastavi da posluje i da radnicima budu isplaćene zaostale zarade.

„Ministarstvo privrede hoće da nam pomogne da se ponovo razgovara o prodaji naših vagona kineskom Hestilu koji je vlasnik smederevske železare“, rekao je Vujičić.

Sastanku predstavnika radnika Goše sa ministrom privrede prisustvovali su i generalni i tehnički direktori fabrike.

„Direktor fabrike nema ingerencije da odlučuje o finansijama, već samo da pregovara sa radnicima“, rekao je Vujičić odgovarajući na pitanje zašto je potrebna ‘treća strana’ u pregovorima, odnosno kompanija Lisnart.

On je dodao da su radnici Goše zainteresovani da počnu da rade ali da je za to uslov da im poslodavac isplati zaostale zarade.

„Ako Goša bude ugašena Smederevska Palanka je mrtav grad“, rekao je Vujičić.

Najavio je da će sutra predstavnici Agencije za mirno rešavanje radnih sporova biti u Goši kako bi se dogovorili sa direktorom fabrike o modelima isplate zarada.

„To što oni potpišu biće izvršna presuda“, kazao je Vujičić i dodao da je direktor fabrike obećao da će posle obustave štrajka i nastavka proizvodnje radnicima biti isplaćeno po 50 ili 60 hiljada dinara.

Radnici Goše su u štrajku od marta ove godine jer potražuju više od 20 plata, a nedavno su protestovali ispred Vlade Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.