U trendu

Saradnja Srbije i Turske u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević razgovarao je s ambasadorom Turske Tanžu Bilgičom o predstojećem potpisivanju Memoranduma o saradnji izmedju resornog ministarstva Srbije i Ministarstva porodice, rada i socijalnih usluga Turske, kao i o aktuelnim, ali i predstojećim projektima.

Djordjević je rekao da je Vlada Srbije donela odluku da 2019. godina bude godina bezbednosti i zdravlja na radu i dodao da će potpisivanje Memoranduma o saradnji dva ministarstva zbog toga imati i poseban značaj.

On je kazao da očekuje da projekat izgradnje objekta „Materinskog doma“ u Zvečanskoj, koji je finansirala Turska agencija za razvoj i koordinaciju TIKA, bude završen u ovoj godini.

Ministar je podsetio na jako dobre bilateralne odnose Srbije i Turske i ocenio da su oni sve intenzivniji i da idu uzlaznom putanjom.

„Nove turske investicije će gradjanima Srbije doneti nova radna mesta, bolju budućnost i prosperitet“, kazao je Djordjević.

Tanžu Bilgič je predložio da potpisivanje Memoranduma bude u junu ove godine i naveo da će uložiti napore da se u najskorijem periodu krene sa radovima na izgradnji „Materinskog doma“ u Zvečanskoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.