U trendu

Savsko šetalište postaće turistički adut Beograda

Predsednik Turističkog saveza Beograda (TOB) Miodrag Popović rekao je da će uz Skadarliju adut turizma u Beogradu postati i Savsko šetalšte, gde će ove godine biti organizovan niz manifestacija kao što je recimo Beogradski karneval brodova.

„S Beogradom na vodi dobijamo jedan novi prostor, koji se uredjuje i koji osvajamo“, rekao je Popović agenciji Beta.

Predsednik TOB-a naglasio je da je prošle godine broj manifestacija u Beogradu bio skoro kao i dana u godini – 257, dodavši da će ih ove godine biti i više.

„U prva tri meseca u odnosu na prošlu godinu broj turista je povećan za 20 odsto, strani turisti su u januaru  i februaru ostvarili 202.000 noćenja, što govori o tome da Beograd sve više živi od turizma. Imamo dovoljno hotela, ne brineno se za investicije u hotele i objekte, ali to nam stvara i obavezu da stvaramo nove sadržaje i u svemu podignemo nivo usluge“, rekao je Popović.

Uredjenje prostora uz reku Savu doprineće svakako razvoju rečnog turizma, ali ne treba zaboraviti ni na predivnu okolinu Beograda gde na samo pola sata vožnje automobilom imate predivne salaše, etno sela, i najsavremenije banje ili spa centre, istakao je Popović. 

On je agenciji Beta rekao da je Skadarlija istorija koja se posebno pamti, a od kraja 19. veka „život Skadarlije ušao je u istorijske i književne čitanke“.

Popović je rekao da ima i „našminkanijih“ i većih, urbanijih gradova sa većim brojem muzeja i mostova, ali da je Beograd poseban zato što je, kako je kazao, „Beograd u svemu i sve je u Beogradu“.
Ostale fotografije uz tekst

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.