U trendu

Sosijete Ženeral Srbija menja ime u OTP banka Srbija

BUDIMPEŠTA – Mađarska OTP Grupa objavila je da je uspešno završila proceduru kupovine banke Sosijete Ženeral Srbija, koja nastavlja da posluje pod novim imenom – OTP banka Srbija AD Beograd.

U saopštenju mađarske finansijske grupacije se navodi da će Sosijete Ženeral Osiguranje promeniti ime u OTP Osiguranje ADO Beograd, a Soželiz (Sogelease) u OTP Leasing Srbija d.o.o.

Iz OTP Grupe – koja je i vlasnik Vojvođanske banke – poručuju da nastavljaju da jačaju svoju tržišnu poziciju u Srbiji, te da će spajanje ove dve banke rezultirati stvaranjem vodeće bankarske institucije na srpskom tržištu po visini aktive, broju ekspozitura i portfoliju kredita i depozita.

Dodaju da, u ovom trenutku, klijenti banke Sosijete Ženeral Srbija, ne moraju da preduzmu nikakve korake u vezi sa promenom vlasništva, a u budućnosti će svi klijenti biti pravovremeno obavešteni o ključnim fazama spajanja dve banke.

Laslo Volf, zamenik generalnog direktora OTP banke u Mađarskoj i predsednik Upravnog odbora OTP banke Srbija AD Beograd izjavio je da ovom transakcijom Grupa potvrđuje ozbiljnu i dugoročnu posvećenost bankarskom tržištu Srbije, i da je rukovodstvo posvećeno jačanju regionalnog prisustva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.