U trendu

Srpski startapi u sportu pred svetskim investitorima

BEOGRAD – Završnica prvog Koloseum Sports Teh Srbija (Cološeum Sports Teć Serbia) programa biće održana 30. oktobra u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu.

Koloseum Sports Teh je prvi program podrške namenjen domaćim startapima koji razvijaju inovacije u oblasti sporta.

Stručni žiri sastavljen od vrhunskih međunarodnih investitora i preduzetnika odlučiće ko će među timovima Koloseum Butkampa (Bootcamp), koji su u prethodnih pet meseci vredno radili na razvoju svojih inovacija, osvojiti studijsko putovanje u Izrael, gde će dobiti mogućnost da dalje razvija svoju ideju.

Geri Stjuart, uspešan preduzetnik, direktor jednog od najvećih svetskih korporativnih akceleratora koji ulaže do 50.000 dolara u startape u ranoj fazi razvoja, tom prilikom će održati predavanje o tome kako da startapi privuku investicije, navodi se u zajedničkom saopštenju Naučno-tehnološkog parka i programa Koloseum.

Ron Malhotra, partner u „SportsTećX“ predočiće zašto je sada pravo vreme za započinjanje biznisa u oblasti sportskih tehnologija i dati uvid u ovaj rastući ekosistem, dok će Branko Kokir, nekadašnji reprezentativac Srbije u rukometu, ispričati svoj put od uspesnog sportiste do biznis lidera.

U Beograd stižu i Ofir Frank, serijski preduzetnik, kao i Igor Beslin, glavni analitičar u bečkom fondu.

Vrednost sport-teh industrije u 2018. godini procenjena je na 8,9 milijardi dolara sa projekcijama da će se u narednih pet godina utrostručiti.

Podrškom razvoju inovacija i startap ekosistema u ovoj oblasti Srbija ima šansu da se, osim kao uspeđna sportska nacija, pozicionira i kao jedan od lidera u razvoju i primeni sportskih tehnoloških rešenja globalno, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.