U trendu

Tatić otvorila turističku konferenciju „Zapadna Srbija“

ČAČAK – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila je dvodnevnu 5. turističku konferenciju „Zapadna Srbija“ u hotelu Livade u Preljini kod Čačka.

Ona je istakla značaj regionalnog udruživanja, koje je na primeru zapadne Srbije pokazalo izuzetne rezultate, uz podršku resornog ministarstva i države.

„Uloga države je da vam da podstrek kroz razvoj turističke saobraćajne i telekomunikacione infrastrukture i mi se sve ove godine zalažemo za to. U prethodnom periodu država je izdvajala sredstva i za regiju zapadne Srbije i pojedinačno za opštine koje su aplicirale za brojne turističke projekte“, rekla je Matić.

Zapadna Srbija, prema rečima ministarke Matić, uspešna je upravo zbog regionalnog pristupa turizmu.

„Sva lepota ove naše zemlje ne može dovoljno da se promoviše ako nema zajedničkog pristupa i zajedničkih napora da se napravi jedna turistička destinacija koja pruža puno sadržaja“, kazala je Matić.

Ona je primetila da je regija zapadne Srbije i u nemogućim uslovima pandemije ostvarila rekordne rezultate kada je u pitanju turizam.

„Imali ste preko milion noćenja. To je u odnosu na prošlu godinu značajno povećanje. I u nemogućim uslovima za razvoj turizma vi ste uspeli da postignete rezultat“, zaključila je ministarka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.