U trendu

Trampova vlada blokira spajanje AT+T-a i „Tajm Vornera“?

VAŠINGTON – Sudija koji je dozvolio mega spajanje telekomunikacione kompanije AT&T i „Tajm Vornera“ je očigledno pogrešio kada je zaključio da njihovo sjedinjavanje neće naštetiti potrošačima, saopštilo je američko Ministarstvo pravde.

Federalni sudija Ričard Leon je pogrešno shvatio složenost rastućeg tržišta televizije koja posluje na principu pretplate (pay-TV) i prirode AT&T-ovih konkurenata, navodi se u podnesku antimonopolskih regulatora Ministarstva, a prenosi agencija AP.

Sudija Leon je 12. juna presudio u korist spajanja „ignorišući fundamentalne principe ekonomije i zdravog razuma“, tvrdi Ministarstvo pravde SAD.

Ipak, pravni zastupnik AT&T-a Dejvid Mekati tvrdi da nema ničeg u novom podnesku vlade što bi moglo dovesti do preinačenja Leonove odluke.

Odluka tog sudije otvorila je vrata sklapanju jednog od najvećih ugovora ikada u sferi medija, omogućavajući kompaniji AT&T da za 81 milijardu dolara preuzme „Tajm Vorner“, vlasnika CNN-a, HBO-a, filmskog studija „Vorner Bros“, sportskih kanala i drugih popularnih TV šou programa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.