U trendu

U planu gradnja ski centra na Goliji, kanalizacije na Kopaoni

IVANJICA – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa predsednicima opština Sjenica, Raška, Arilje, Kosjerić, Požega i Ivanjica, da će Ivanjica za obnovu puteva odmah dobiti oko pet miliona evra, a Arilje četiri miliona, kao i da se planira gradnja skijaškog centra na Goliji i kanalizacije na Kopaoniku.

Vučić je u Ivanjici rekao da će biti mnogo ulaganja, a pre svega u puteve.

Naveo je da će, Kosjerić sredstva za radove na glavnoj ulicu i oko 700.000 evra za još jedan put važan za građane.

„U Sjenici napreduju radovi na školi, a uskoro kreće da se radi i Dom zdravlja koji ćemo de fakto pretvoriti u opštu bolnicu, kao što ćemo bolnicu u Novom Pazaru da pretvorimo u klinički centar“, naveo je Vučić.

Dodao je da u Raškoj uskoro kreće obnova osnovne škole za šta se izdvaja tri miliona evra.

„Razgovarali smo i o drugim infrastrukturnim projektima, kao i da krenemo uskoro da radimo kanalizaciju na Kopoaniku i rešimo taj problem. Takođe, pričali smo o daljem jačanju naših dalekovodnih i niskonaponskih mreža i zameni drvenih stubova betonskim, kao i o čišćenju rastinja pre zime. Razgovarali smo i oko moguće izgradnje skijaških centara na Goliji u budućnosti, kao i nabavci gasa…“, naveo je Vučić.

Kazao je da država pokušava sa Kinezima da ubrza što više gradnju autoputa.

Već u narednih mesec dana će građani moći da vide realizaciju ovog što smo dogovarali, rekao je Vučić.

Najavio je da će u martu početi i izgradnja obilaznice oko Požege u vrednosti od 4,8 miliona evra i dodao da građanima Požega obilaznica čak više znači od samog autoputa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.