U trendu

U Užicu u toku građevinski radovi vredni 50 miliona dinara

UŽICE – Na teritoriji Užica u toku su građevinski radovi vredni oko 50 miliona dinara, a u pitanju su projekti koji se odvijaju uz podršku nekoliko ministarstava.

Kako je objavljeno na gradskom sajtu, u ovom trenutku najveća investicija je rekonstrukcija dečijeg bazena na Gradskoj plaži, za koji je grad opredelio 20 miliona dinara za radove prve faze.

U Velikom parku radi se na izgradnji Skejt parka, ta investicija je vredna 4,5 miliona dinara, od čega su tri miliona dinara sredstva Ministarstva omladine i sporta, a 1,5 miliona obezbedio je grad.

Jedan od projekata je i pešačka staza Krčagovo – Carina, koja će povezati te dve mesne zajednice i za tu namenu iz budžeta grada opredeljeno je šest miliona dinara.

U toku su radovi na parternom uredenju i izgradnji sportskog terena u Studentskom centru Krčagovo.

Sa sedam miliona dinara radove finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dok je učešće grada u realizaciji tog projekta šest miliona dinara.

Na Tari se gradi novo dečije igralište zahvaljujući sredstvima Ministarstva zaštite životne sredine u iznosu od 7, 6 miliona i grada u iznosu od 3,2 miliona dinara.

Kako poručuju izvođači, radovi na tim gradilištima biće zavreni do kraja građevinske sezone.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.