U trendu

Ugovor o izgradnji pristupnih puteva Mostu na Adi

Grad Beograd i španska kompanija Rubau (Construcciones Rubau) potpisali su danas ugovor o izgradnji severnih pristupnih puteva Mostu na Adi, a vrednost tog posla je 13,5 miliona evra.
Ugovor se odnosi na deonicu od Tošinog bunara do Ulice Djordja Stanojevića, a početak radova očekuje se 1. aprila.

Gradski menadžer Goran Vesić koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, izrazio je zadovoljstvo zbog početka posla i rekao da je rok za završetak radova 365 dana.

„Očekujem za izvodjač brzo počne da radi, jer je ta saobraćajnica veoma važna za gradjane Beograda“, istakao je Vesić.

On je rekao da od 2010. godine traje taj posao i da ga nije bilo moguće realizovati jer su se na trasi pristupnih saobraćajnica nalazila neformalna romska naselja.

Vesić je dodao da je tokom 2014. i 2015. godine Grad raselio više od 50 romskih porodica koje su dobile novoizgradjene stanove i na taj način je taj problem rešen.

Gradski menažer zahvalio je i Direkciji za gradjevinsko zemljište grada i istakao da je ta direkcija motor razvoja Beograda.

Ugovor su potpisali direktor Direkcije za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović i direktor za Istočnu Evropu španske kompanije Konstruksiones Rubao Markos Ruis Beltran (Marcos Ruiz).

Ruis Beltran je rekao da bi radovi trebalo da počnu 1. aprila i da će uložiti napore kako bi ispunili očekivanja investitora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.