U trendu

Završetak promotivne kampanje turističkih organizacija iz Crne Gore u Subotici

Predstavnici crnogorskih turističkih organizacija najavili su danas u Subotici da će cene smeštaja ove godine u Crnoj Gori biti na nivou prethodne.

Generalni konzul Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš izrazio je zadovoljstvo što su turističke organizacije odabrale Suboticu za završetak promotivne kampanje u Srbiji i rekao da preko 25 odsto turista na crnogorskom primorju dolazi iz Srbije.

„Tri plaže će biti javne, dve u Herceg Novom i jedna u Kotoru, koje neće biti skrajnute sa puta, već plaže sa ozbiljnim potencijalima. Procenjujemo da će cene imobilijara na plažama (suncobrana i ležaljki) biti do osam evra“, naveo je Kankaraš.

VD izvršnog direktora Turističke organizacije Budva Mladen Franović kazao je da će cene smeštaja u ovoj sezoni ostati na nivou prethodne i da će pokušati da kvalitetom i cenama da ostanu konkurentni u odnosu na region.

„Plaže će biti dostupnije turistima, a sa JP Morsko dobro smo dogovorili da svi zakupci plaža ostave minimum 50 odsto plaža bez imobilijara, dakle da se kupamo i sunčamo na stari način. Ono što ohrabruje jeste da su oba pravca (ka i od primorja) prohodna, put Cetinje-Budva je završen, kao i deo kod Golubca kod Podgorice“, kazao je Franović.

On je rekao da sutra u Budvi počinje prvi medjunarodni festival duvačkih orkestara koji će svirati popularnu i evergrin muziku, a da je će u nedelju na gradskom trgu biti besplatan koncert Vlade Georgieva.
U Subotici je danas završena promotivna kampanja Turističke organizacije Crne Gore i najavljena turistička letnja sezona za 2018. godine na crnogorskom primorju.

Organizator dogadjaja u Subotici bila je Turistička organizacija opštine Budva, koja je ugostila predstavnike Vlade Vojvodine, lokalnih samouprava, diplomatskog kora, privrednika i medija.

Turističke organizacije opština Budve, Bara, Tivta, Herceg Novog i Kotora su u prethodnom periodu obišle i druge gradove u Srbiji, a cilj promotivnog karavana bio je predstavljanje najvažnijih informacija o predstojećoj sezoni.

Tokom manifestacije u Subotici folklorni ansambl kulturno-umetničkog društva „Petar Petrović Njegoš“ iz Lovćenca izveo je tačku „Prosidba neveste“, a solistkinja je bila Dušanka Belada.

Turističke organizacije iz Crne Gore su prethodne promocije održale u Beogradu, Kragujevcu i Čačku.

Promotivni turistički karavan će u predstojećem periodu boraviti u Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Ceo VIDEO materijal možete da pronađete OVDE

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.