Advokati: Sudjenje za ubistvo Ćuruvije bi moglo da se završi sredinom 2018. godine

Sudjenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije moglo bi da bude završeno početkom ili do polovine naredne godine, ocenili su danas advokati optuženih i oštećenih.

Posle današnjeg ročišta pravni zastupnik porodice Ćuruvija, Slobodan Ružić u izjavi novinarima ispred Specijalnog suda izrazio je očekivanje da bi proces mogao biti završen početkom naredne godine.

On je taj stav obrazložio time što će se na sutrašnjem ročištu obaviti uvid u pisanu dokumentaciju.

Pravni zastupnik dvojice optuženih advokat Zora Dobričanin Nikodinović izrazila je očekivanje da bi proces mogao da bude završen polovinom naredne godine.

Ona je rekla da je ostalo još desetak svedoka koje je predložila odbrana za koje očekuje da bi trebalo da budu saslušani.

Dobričanin Nikodinović je navela i da je očigledno da se proces bliži kraju, s obzirom da će se početi sa uvidom u pisane dokaze.

Na današnjem ročitu svedočio je Darko Popivoda, koji je od januara 1997. godine do decembra 1999. godine bio šef obezbedjenja u listu „Dnevni telegraf“ koji je izdavao Ćuruvija.

Za ubistvo Ćuruvije su optuženi bivši načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, nekadašnji načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je, kao i Radonjić, uhapšen u januaru 2014.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, a optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili bilo kakvu povezanost s tim zločinom.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike