U trendu

Apelacioni sud odlučio da Počuča nije ugrozio sigurnost Žena u crnom

Apelacioni sud u Beogradu objavio je danas da je potvrdio prvostepenu odluku kojom je Radomir Počuča oslobodjen optužbi da je svojim Fejsbuk statusom ugrozio sigurnost pripadnice organizacije Žene u crnom.

Žene u crnom tužile su Počuču za ugrožavanje sigurnosti na osnovu statusa koji je 25. marta 2014. godine, dana pred akciju te organizacije povodom obeležavanja 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, postavio na svoj Fejsbuk profil, a u kome je naveo: „Mislim da ovo ne bi trebalo da se održi… Gospodo huligani, Delije, Grobari, Radovci, Firmaši, umesto da trošite pesnice izmedju sebe, a veliki ste rodoljubi udružite se i podelite po p*** onome kome treba da se da po p***“.

Apelacioni sud objavio je danas odluku sa sednice koju je održao 13. aprila, a u kojoj se navodi da je odbijena žalba Višeg javnog tužioca i da prihvata odluku prvostepenog suda, da je Počuča izneo svoje mišljenje, jer status počinje rečima „mislim“, a da „napisani status u sebi ne sadrži jasnu i nedvosmislenu pretnju… što je bitno obeležje krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti“.

I prvobitnom odlukom Višeg suda u Beogradu od 14. decembra 2016. godine Počuča je oslobodjen od optužbe, a predstavnice Žena u crnom upućene su na parnicu radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.