U trendu

Belivuk i Ristić tvrde da nisu hteli da biju Vazuru

Na početku današnjeg suđenja u Prvom osnovnom sudu Veljko Belivuk i Darko Ristić su ustvrdili da su imali nameru da napadnu direktora FK Partizan Miloša Vazuru 28. aprila ispred prostorija kluba, potvrdivši da su pripadnika njegovog obezbeđenja izudarali zbog teške psovke.

Iznoseći svoju odbranu Belivuk je potvrdio da je udario Vazurinog telohranitelja Božidara Kuburovića, tvrdeći da mu je pretio i psovao familiju.

„Da smo hteli da bijemo Vazuru, napali bismo ga čim je izašao iz kola. Nije bilo nikakve namere da ga napadnemo“, rekao je Belivuk.

On je ispričao da se Vazura prethodno javio Aleksandru Stankoviću koji je prisustvovao incidentu, ali da je on odbio da se pozdravi sa direktorom Patrizana, jer smatra da on ne radi u korist tog kluba.

Zbog rasprave između njih dvojice, reagovao je Kuburović, psujući ih i „govoreći im da ne „mafijaju“.

Belivuk je potvrdio da je Kuburovića kojeg poznaje od ranije uradio više puta, dok su on i Ristić rekli vozaču da se vrati u kola, jer sa njim nemaju ništa, što je on i uradio.

Ristić je rekao da je priskočio u pomoć Belivuku kada je video da se sukobljava sa Kuburovićem kojeg je šutnuo nekoliko puta u glavu.

Suđenje će biti nastavljeno 12. jula.

Optužnim predlogom tužilaštva Belivuk se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić za nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom telesnom povredom.

Za nasilnicko ponašanje predviđena je kazna do tri godine zatvora, dok je za tešku povredu zaprećena kazna od šest meseci do pet godina.

Ristić se nalazi u kućnom pritvoru, dok se Belivuk brani sa slobode.

Policija je nekoliko dana nakon ove tuče, identifikovala napadače preko video snimaka sa sigurnosnih kamera i potom ih uhapsila.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu je u martu ove godine pravosnazno osudio Belivuka na pet godina i 15 dana zatvora, jer je 2007. godine, kao obezbeđenje beogradskog splava „Blejvoč“ udarcima metalnom stolicom po glavi naneo teške telesne povrede Bojanu M. nakon verbalnog sukoba sa njim i njegovim prijateljima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.