U trendu

SBPOK istražuje Mrkonjića zbog deonice Ub-Lajkovac

BEOGRAD – Inspektori Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) proveravaju dokumentaciju koja se odnosi na loš rad na deonici autoputa Ub-Lajkovac, piše danas „Blic“.

Oni su, kako se navodi, pre dva dana bili u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u delu za saobraćaj.

Tu su se zadržali dva sata a sve povodom krivične prijave koju je ovo Ministarstvo podnelo pre više od godinu dana protiv bivšeg ministra građevinarstva Milutina Mrkonjića i još 13 osoba zbog loše izvedenih radova na spornoj deonici dugoj 12,3 kilometara.

Izgradnju ovog dela autoputa izvodile su kompanije „Putevi Užice“ i „Planum“, a sagovornik „Blica“ kaže da se krivične prijave ne odnose samo na te firme, već i na one odgovorne u laboratorijama koje su stavljale svoj potpis na zaključke da je materijal koji je korišćen za sporni put valjan i da odgovara standardima.

Mrkonjić za „Blic“ kaže da je dobro što inspektori SBPOK-a češljaju dokumentaciju. „Dobro je što to rade, neka se svako bavi svojim poslom. Ali neka se pozabave i periodom do dana današnjeg“, kazao je Mrkonjić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.