Crna Gora: Otkriveno pola kilograma kokaina u pošiljci iz Perua

Carinski službenici Crne Gore u pošiljci iz Perua otkrili su pola kilograma kokaina, a policija je uhapsila lice za koje se sumnja da je naručilac pošiljke droge, saopšeno je iz crnogorskog MUP-a.

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su u zajedničkoj akciji presekli lanac krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike, tačnije Perua, prema Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.

Zaplenjeno je pola kilograma kokaina visokog stepena čistoće, a lice za koje se sumnja da je naručilac pošiljke, P.B. (38) iz Danilovgrada, lišeno je slobode.

Sumnja se da je kokain bio namenjen distribuciji na teritoriji Crne Gore. MUP u saradnji sa inostranim bezbednosnim službama radi na identifikovanju pošiljaoca kokaina iz ove Južnoameričke države kao i eventualno drugih lica povezanih sa ovim slučajem.

Krijumčari ove pošiljke kokaina su, kako se sumnja, zloupotrebljavajući legalne tokove protoka roba preko firmi koje se bave špedicijom legalnih pošiljki, pokušali da iz Perua prokrijumčare oko pola kilograma opojne droge.

Krijumčari su, kako se sumnja, 66 manjih PVC pakovanja sakrili u unutrašnjost šest posebnih vunenih podmetača, u nameri da ih na taj način prokrijumčare u Crnu Goru do naručioca pošiljke kokaina, P.B ali su ih u ovoj nameri osujetili službenici Uprave carina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.